Посланието на Victoria’s Secret винаги е било отправено към младите дами, които искат да бъдат секси и нежни от леглото, към плажа, през ежедневието, та чак до фитнес залата.

Ангелският бранд представи новата си спортна колекция VSX Sexy Sport за сезон Пролет 2012.

Спортни сутиени и клинчета са на ход! Удобните модели са издържани в семпли цветове, към които е добавена и свежа цветна нотка за впечатляващ акцент.



Нека припомним колко важен е спортният сутиен за красотата на гърдите ни.

Без подходящ спортен сутиен по време на спорт гърдите нямат стабилност, а това причинява и ускорява увисването им. Това важи с особена сила за дамите с едър бюст или имплант, които освен да се радват на ценностите си, трябва и да грижат за тях.

Изследователски екип от Университета в Портсмут, Англия, са установили, че при бягане гърдите извършват неконтролируеми движения в три посоки, които повреждат невъзвратимо нежните тъкани.

Изследователите посочват, че носенето на спортен сутиен - от памук и ликра, намалява движението на гърдите със средно 60%.



Спортните сутиени действат на принципа на притискане на бюста до гръдния кош с цел максимално поддържане и минимално движение.

Материята трябва да е мека и абсорбираща потта. Последните разработки на комбинирани материи - памук с еластан, са най-подходящи.

Презрамките трябва да са стегнати, за да минимализират движението на бюста, в същото време да са достатъчно широки, за да стоят удобно на раменете, без да се впиват.

Основата да е широка, стабилна и плътна около гръдния кош, без да се качва по гърба, тъй като тя в същност поддържа бюста и е необходимо да преодолява натоварването при движение.