Ако се заслушате в която и да е прогноза за времето, ще се уверите, че от тук насетне студ, сняг и зимни условия едва ли ще ни връхлитат.

Това действа съживяващо на топлокръвните ни персони, но и подканващо да влизаме в подобаваща форма.

Искаме да посрещнем пролетта със самочувствие, елегантна фигура, стопен целулит! и много позитивна и спокойна енергия.

Има начин да го постигнем и това го твърдим опирайки се не само на вярата, че с желание и воля се постига всичко, но и на успешния опит на близки приятелки.

Първо ще започнем с искреното пожелание към всяка една от вас да се захване с йога.

Ако досега не сте влизали в йога студио и съвсем не знаете какво представлява това "индийско кълчотене", то горещо ви съветваме да оставите предразсъдъците за някой друг път и да се мятате в дълбоките и мистични води на това изкуство.



С йога можете да презаредите батериите си, да отстраните лошото настроение и потискащите мисли, да се усмихвате повече, да започнете да се грижите за себе си по-добре.

Освен това, специалисти смятат, че йогата е мощно оръжие срещу целулита.

Тя не само заздравява мускулите, но и увеличава лимфопотока сред мастните натрупвания. Това от своя страна отмива токсините и стопява целулита.



Най-подходящите йога-пози са тези с елемент на преобръщане, тъй като те раздвижват добре лимфата.

Не ви съветваме да практикувате йога сами, без надзора на специалист и без достатъчно задълбочени знания и опит в сферата.



Но за лична информация ще издадем кои две пози са много подходящи за повеждане на „боен поход” срещу целулита.

Първата е Свещ със сгънати крака, а втората е поза Плуг.

И двете са разновидност на познатата ни още от училище поза свещ, при която тежестта на тялото се премества на ръцете, врата и раменете, докато краката, седалището и гърбът се повдигат от земята.

В случая с поза Свещ със сгънати крака коленете се свиват и опират почти до челото.



А при поза Плуг краката са опънати изцяло, преминават над главата и стремежът е пръстите на стъпалата да докоснат земята.

* Не е случаен фактът, че най-големите супер модели разчитат на йогата за поддържане елегантна фигура и вътрешен баланс.



Сега дойде ред и на предлагания от нас хранителен режим, с който за около 2 седмици можете да се сбогувате с близо 5 килограма.

През първите два дни от новия си хранителен режим се опитайте задължително да хапвате 3 пъти дневно по едно сварено яйце, ябълка и чаша кафе. Не се безпокойте за количеството яйца, които ви се полагат. Вече е доказано, че опасната слава на яйцата е малко пресилена.



Когато дойде ред на 3-тия ден от режима закусете с 2 сварени яйца, обядвайте с 100 гр свалено телешко месо, а за вечеря хапнете една голяма ябълка.

4-тия ден включва закуска от 1 яйце, препечена филийка и фреш, обядът е 100гр сварена риба, а вечерята голяма свежа салата с не повече от 50гр сирене.



5-ти ден предлага закуска отново със сварено яйце и чаша кафе, обяд от 1 голям домат и 50гр сирене, вечеря 100 гр варена риба и пресни зеленчуци по избор.

6-ти и 7-ми ден са еднакви: закуска 1 сварено яйце, препечена филийка и чаша кафе, обяд 100гр сварено пилешко месо и вечеря от 100гр пилешко месо с един пресен зеленчук по избор и десерт ябълка.