Трябва да сме съвсем искрени и да си признаем, че не всяка от нас е срещала Голямата любов.

Влюбвания, разлюбвания, обич, симпатии, антипатии всякакви... И всеки следващ появил се на хоризонта е потенциалният Единствен.

Идва въпросът, как „под ягодите” (вместо заветното „по дяволите”), да разбереш дали си имаш взимане-даване с най-голямата пакостница в света на сърдечните аритмии?

Някои са наясно и от раз ще го посочат, ще дадат веществени доказателства, че са сблъскали с Голямата Л., че точно в този миг, ако са късметлийки, тя ги топли и гушка с разбиране, трепет и не знаем си какви още прекрасни неща.

Да, обаче ако Л. се окаже не дотам сладка и гореща и безскрупулно рови из главата, сърцето и живота, тогава какво правим?



Още от второто изречение ви стана ясно, че в никакъв случай няма свенливо да свеждаме очи пред нейно превъзходно любовно височайство, а директно ще й дадем да разбере, че понякога просто не трябва да се бъзика с префинените ни душици.

(Болднатите изказвания са копирани от тест, с помощта на който можете на разберете дали сте открили Голямата си Любов. Хихихи!)

1. Голямата Любов е по-различна от всички останали.

Да, Тоя/Тя е абсолютно, невероятно и неподлежащо на обсъждане съвпадение с представите ни за идеалното същество. Още по-вероятно е обаче Той/Тя да няма нищо общо със съвършенството, дори напротив. Като започнем от физическите достойни и недостойни особености и стигнем до най-важните, криещи се зад кестенявата коса, пъстрите очи, големия или малкия нос, стегнатото дупе, малките гърди и пр.

2. Любовта може да преодолее всяко препятствие.

Така е и не е така! Някои неща като време, пространство, срам, обида, немотия, простотия могат да се прескочат с лекота. Но как се преодолява сблъсъкът на Л. с ревността, изневярата, с настоящето, което евентуално споделяте вече с друг човек, с децата? За лична гордост и достойнство дори не говорим, те са най-слабото звено, това е ясно от как свят светува! Сценарият може да е всякакъв, но Голямата Л. най-обича да се появява в неподходящия момент, да ти изстреля едно стряскащо „Бау!” зад гърба и после да те остави да си я дърпаш, галиш, биеш, гониш както намериш за добре.

3. Скандалите са рядкост.

Моля?!?

4. Времето, в което сме заедно е толкова романтично – никога няма да забравите тези страстни и изпълнени с чувство дни!

О, това е безспорно! Но преди всичко замръзвате на място си, защото не можете да си поемете въздух, в очите ви премигват от онези звездички, предвещаващи евентуален колапс на земята, сърцето ви тупти и дори да го ритнете няма да спре, една идиотска усмивка се е изписала на лицето, докато сълзите ви напират в очите... А да, най-интересното е, че тези състояния ви връхлитат постоянно, дори и да не сте се виждали с Л. от години.

5. Споделяме си всичко, защото това е важно и за двама ни, а също за продължаване на връзката ни.

Кой би рискувал да сподели Истина, която може да прогони Л. завинаги?!

*Материалът не цели да дава "мъдри" съвети, нито да вади подобни заключения. Приемете го като сбор от спонтанни мисли...