Церемонията по погребението на поп звездата Уитни Хюстън в град Нюарк, щат Ню Джърси, ще бъде предавано пряко, съобщиха от погребалната агенция, която го организира.

"Човек с камера ще получи разрешение да снима в църквата и материалът ще бъде предаван пряко в медиите и в интернет", уточни собственичката на погребалното бюро "Уигъм" Каролин Уигъм. Тя уточни, че около баптистката църква "Нова надежда" ще бъдат монтирани огромни екрани, където онези, които не са се събрали вътре, ще могат да следят церемонията. Самата църква може да побере 1 500 души.

Там Уитни Хюстън е започнала да пее като дете в хора, а на 11-годишна възраст е изпълнявала вече соло, пише АФП.

По-рано началникът на полицията на Нюарк Самюъл Де Марио, цитиран в местен вестник, изключи възможността за инсталиране на такива екрани. Той уточни, че достъпът до улиците, водещи към църквата, ще бъде затворен още от 07.00 часа сутринта. Церемонията е предвидена за 12.00 часа местно време и не е отворена за публика.

В църквата ще могат да влизат само поканени хора. Сред тях са кръстницата на Уитни Хюстън Арета Франклин и пасторът Джеси Джексън. Уитни Хюстън ще бъде погребана до баща си в гробището "Феървю" на 15 км. от църквата, съобщи сайтът, специализиран в новини от шоубизнеса TMZ.