Плътен млечно-зеленчуков крем съчетан с пикантната сладост на ароматни колбаси - какво по-съблазнително за един чудесен обяд у дома.

Необходими продукти за 4 порции

200 г сурова наденица
100 г чорисо
1 с. л. зехтин
1 стрък праз, ситно нарязан
1 червена чушка, ситно нарязана
1 ч. ч. замразена царевица
2 едри картофа, нарязани на малки кубчета
200 мл прясно мляко
1 ч. л. листенца от мащерка
1 л зеленчуков бульон

Начин на приготвяне

1. В загретия зехтин се сотира празът за 3-4 мин. на умерен огън при непрекъснато разбъркване. Слагат се нарязаните на парчета наденица и бабек, чушката и царевицата и се разбърква, докато се зачерви месото. Наденицата и колбасът заедно с 3-4 с. л. от зеленчуковата смес се изваждат и се оставя на топло.

2. На котлона при останалите зеленчуци се слагат картофите. Разбъркват се 1-2 мин. и се заливат с бульона и млякото. След като течността заври, се намалява огънят и супата се оставя да ври на тих огън 10 - 15 мин. Слага се мащерката. Подправя се със сол и пипер на вкус и се пасира.

3. Супата се разпределя в купи и се гарнира с колбасите и запазените зеленчуци.

Източник: www.menumag.bg