Продължение.

Екзотичните аромати – вълнение и обаяние

Комбинирайки отдавна познати ефирни масла, съвременните парфюмери често създават нови гами аромати, способни да разпалят мъжката фантазия. Сред тези букети най-популярни са нотките на мускус, ванилия, сандалово дърво, индийски дървесни растения и източни смоли.

Тези аромати впрочем отдавна вече са заели мястото си в дамските чанти на много делови и самоуверени жени, за които е важно да направят впечатление на мъжете още от първия разговор.

Композициите от такива парфюми могат да бъдат допълнени от елегантни нюанси на цветя или нотки на екзотични масла. И новите съчетания също могат да претендират за званието „любовен еликсир“.

Всичко това разбира се е до голяма степен хипотетично. Според някои представителки на младото поколение за предпочитане може да са други аромати – например на сладки подправки, горски плодове, билки или кожа.



Във всички случаи обаче трябва добре да обмислите каква аура искате да си създадете с парфюма си в различни ситуации (първа романтична среща, делови преговори, приятелска вечеря и др.) и разбира се да разчитате изцяло на собствения си вкус.

И най-важното – не се притеснявайте, че някои аромати са „демоде“ или „странни“. Именно нестандартният подход може да ви накара да изпъкнете сред тълпата.