Може да не повярвате, но има универсална рецепта за прелъстяване, която може да накара всеки един мъж да ви сметне за най-привлекателната жена на света.

Според една древна гръцка легенда Афродита е прелъстявала другите жители на Олимп с помощта на специален ароматизатор, който носела в колана си.

И дори ако тази легенда ви звучи като неправдоподобна приказка, не трябва да забравяте, че във всяка една жена се крие една прелъстителна богиня.

За да я покажете, трябва само умело да използвате собствения си чар и разбира се да подберете добре ароматите, които ще омаят представителите на противоположния пол.

Природната хармония

Професионалните парфюмери ни съветват да си подбираме парфюма строго индивидуално, следвайки собствените си предпочитания. Все пак обикновено любимите аромати на жената отразяват най-добре характера и темперамента й и дават представа за нейния вкус.



Анализирайки най-продаваните марки парфюми по света обаче можем да кажем, че жените във всички времена са предпочитали класическите натурални аромати с нюанс на цветя или дърво.

Тези парфюми са актуални и днес, във века на всемогъщата химическа промишленост, когато природните компоненти масово се заменят с изкуствени добавки.



Също толкова популярни са и продуктите с летни и пролетни миризми (аромат на море, трева, озон, лайм, ябълка), в които често се усещат и допълнителни нотки на подправки или цветя. Тези парфюми понякога навяват спомени за прекрасните минути от отпуската, уикенда или детството не само на използващите ги дами, но и на заобикалящите ги мъже.

Освен това нюансите на изброените по-горе аромати (сладки, леки или загадъчни) в много случаи ни помагат да запазим самообладание и да подчертаем детайлите на своя имидж и характер – целеустремен, волеви или романтичен. Освен това жителките на големи градове имат възможността да привлекат вниманието към себе си в тълпата с помощта на своя парфюм.



Изборът на „букет“ в този случай може да зависи пряко от житейската философия на жената. Досещайки се подсъзнателно за тези особености, мъжете неволно разбират, че почитателките на аромата на мимоза или гардения са свободолюбиви и независими натури, а онези, които предпочитат хризантемата, са външно спокойни, но всъщност много страстни.



Дамите, избиращи парфюми с нюанс на фрезия или цитрусови плодове излъчват бодрост и оптимизъм, а романтичните почитателки на миризмата на портокалов цвят са непринудени и донякъде непредсказуеми.



Не бива обаче да криете истинското си лице под „маската“ на приятни парфюми. Основното предназначение на парфюма е да подчертае вашите най-красиви черти, а не да ви преобрази коренно.

Очаквайте продължение.