Автор
Woman.bg

Венета и Мая взривиха ефира с лют скандал (видео)

Дебютът на Жени Калканджиева като водеща в ефира на Нова телевизия бе белязан от лют скандал между партньорката й в "Станция Нова" Мая Савова и колежката им Венета Райкова, която в случая се изявяваше като гостенка.

Причина за разразилия се дуел стана участието на спортния журналист Крум Савов в "Горещо".

Мая изрази недоволство към Венета Райкова, тъй като в предаването й бил излъчен откъс, който съпругът й Крум не желаел да бъде показван. По-късно в разговора стана ясно, че откъсът се отнасял до починалата майка на водещия.

“Обади ми се Крум и ми каза: “Може ли да изрежем еди кои си моменти от интервюто?” Казах му, че ще помоля режисьора. Той обаче ми отговори: “Венета, единствено аз решавам какво да има в моето предаване.” Крум, ако не е искал да дава отговори на въпросите, да не го е правил. След това режисьорът влезе и мъжкарската каза на Крум: “Ето, влизам при теб като мъж и ти казвам, че аз взех решението” - обясни Венета.

Докато слушаше обясненията, Мая видимо разстроено отвърна: "Да, но явно ти си никоя в това предаване и нямаш думата, защото има една колегиалност, която трябва да спазваш." Това обаче не смути Венета Райкова, която с думите "Ти си тук сега, утре на твое място ще бъде друга водеща" подчерта, че режисьорът винаги има последната дума и е напълно нормално решенията му да са определящи.

В отговор Мая извади друг пример за неетично според нея отношение. Тя припомни гостуване в "Горещо" на Ники Кънчев, в което водещата си е позволила да задава прекалено лични въпроси. В отговор Венета Райкова започна да й обяснява, че не е направила нищо особено. “Не е вярно, аз бях зрител в предаването, гледах всичко”, отвърна й Мая Савова, пише blitz.bg



Въпреки неистовите усилия на Жени Калканджиева да погаси огъня между двете, той продължи да пламти и в следващата фаза на предаването - готвене на манджи с бившата актриса Катерина Евро. Венета Райкова първо иронизира опитите на Мая Савова да помага в готвенето, след това си призна, че самата тя не е добър кулинар и напук на сценария напусна студиото с думите: "Много се заседях, тръгвам си, айде довиждане."