Автор
Woman.bg

Детските въпроси, които ужасяват родителите

Родителите непрестанно се намират под атаките на детското любопитство и в това няма нищо странно.

Ново изследване разкри, че родителите се страхуват най-много от въпросите, свързани с математиката и природните науки, съобщава в. Telegraph.

Според изследователите две трети от родителите често са бъркали отговорите на въпроси за това защо Луната се вижда и през деня и защо небето е синьо, пише inews.bg

Сред другите ужаси на майките и татковците се нарежда темата за това как самолетите стоят във въздуха, как се получава дъгата и защо има различни часови зони.

Съвсем логично, децата са любопитни и искат да научат всичко за света около себе си, ето защо редовно занимават родителите си с проблемите по изчезването на птиците и пчелите през зимата.

Освен това съществуват и доста по-интересни въпроси – дали извънземните някога ще бъдат намерени, колко тежи Земята и защо водата е мокра.

Колкото и забавно да звучи, математиката се оказва най-страховитият предмет за много родители.

Лошото е, че една четвърт от запитаните майки и бащи са се чувствали разочаровани и притеснени от интелектуалните си недостатъци и от факта, че са били разкрити от децата.

Проучването е направено във Великобритания за The Big Bang UK Young Scientists & Engineers Fair. За целта на изследването били анкетирани 2000 родители.