Тези ужасни мехурчета в лака понякога са толкова дразнещи!

Може да ви се наложи дори да си направите целия маникюр наново заради тях. Предлагаме на вашето внимание няколко прости съвета, с чиято помощ ще избегнете образуването на мехурчета по красиво лакираните ви нокти.

1. Не разклащайте шишенцето с лака. Някои жени разклащат лака преди употреба, за да получат по-еднородна текстура. Всъщност с качествени лакове това действие е излишно, достатъчно ще е да хванете шишенцето между дланите си и да го повъртите леко около оста му. Това движение и топлината на ръцете ви успешно ще „съживят“ лака.

2. Нанасяйте лака само върху чисти нокти. Мръсотията, мазнините и излишната влага по ноктите могат да доведат до образуване на мехурчета по повърхността на лака. Някои дами преди лакиране обезмасляват нокътната плочка с бял оцет, който има и дезинфекциращи свойства.

3. Нанасяйте тънки слоеве лак. И изчаквайте всеки един от тях да изсъхне напълно. Ако слоевете са твърде дебели, неизбежно ще се появят и мехурчета.

4. Не се лакирайте на течение. Звучи нелепо, но е най-добре да не се лакирате на вятър. Някои жени обичат през горещите летни месеци да се занимават с маникюра си на проветривия балкон. Ние ви препоръчваме да се излагате на вятър (или вентилатор) чак след лакирането, защото по време на лакиране течението може да предизвика появата на мехурчета.



5. Сменете си лака. Ако всичките ви досегашни лакове са покривали ноктите ви с мехурчета, може би е време да си купите по-качествен лак.