Хайди Клум е един от най-добрите модели на нашето време и има страхотна фигура, която след всяко раждане възвръщаше по невероятен начин!

Хайди е голяма почитателка на мляко и млечни продукти и една от нейните любими диети е именно на основа млечни продукти. Тя я прилага, когато иска бързо да свали няколко килограма.

Млякото е отличен диетичен продукт. Той ни дава калции, който кара мастните клетки да се топят, в резултат на което отслабваме.

Учените смятат, че високото съдържание на калций снижава продукцията на калцитриола, което пък от своя страна кара мастните клетки не само да губят мазнина, но и пуска механизмите на изгаряне на мастната тъкан.

Хайди Клум поддържа фигурата си освен това и със спорт. За нея треньорът Дейвид Кирш е определил следната схема: кардио тренировка - 45 минути; упражнения с топка - 45 минути.

И нещо специално - индивидуална подготовка по специална програма - няколко часа за седмицата под ръководството на личен треньор.

Първият вариант е твърде труден, но според манекенката, си струва да се понесат 3-4 дни в името на добрата фигура.

Диетата е много лесна – за деня се изпива 1 литър мляко, като дори не е нужно то да е обезмаслено. Не е необходимо да се определя количеството на прием, но Хайди предпочита да го пие на по-малки порции и на повече приеми.

Вторият вариант е разчетен за 4 дни. Той включва:

Извара (100 г)
Пшеничени трици (1-2 ч. л.)
Ягоди и сушени плодове.
Отвара от шипки
Айран (200 мл)

Ето и как става: триците се заливат с кипяща вода, оставят се да престоят 30 минути, отцежда се водата. Готовите пшеничени трици се добавят към изварата и се разбърква. Непосредствено преди консумация, се добавят сушени плодове – по избор.

През деня се приема 2-3 пъти по малко от готовата смес.

Едно хранене се прави с купичка ягоди – обикновено следобед.

Айранът се пие вечер, а отварата от шипки – в неограничено количество през деня, но без подсладител.

ВИДЕО: