Всяка майка знае колко е важно да кърми бебето си. Понякога обаче се налага жените много бързо след раждането да се върнат на работа.

Куриерска фирма в Джакарта, Индонезия, е намерила вариант, в който бебетата да са сити, а майките спокойни в офисите си.

Последните статистически данни показват, че в Индонезия има около 40 милиона жени, които работят. На много от тях често им се налага да жонглират умело със служебните си задължения и удоволствието да си гледаш бебето.

В такава ситуация попаднало и семейството на Фикри Новал, който е собственик на куриерска фирма в Джакарта. Малко след раждането на детето се наложило съпругата му да се върне на работа. Тогава Фикри решил, че може да използва служителите си да носят кърмата на жена му в дома им. Така идеята се превърнала в бизнес.

Проектът набира скорост и броят на куриерите за кърма, които използват мотопеди, непрекъснато нараства, съобщи ТВ 7, пише dete.bg. Цената на услугата варира между 3 и 4 долара, в зависимост от мястото на доставка, а времето, за което тя се случва, е между 40 минути и час.

Феби е майка на 9-месечната Ашалина. Наложило се 3 месеца след раждането жената да се върне на работа. С помощта на куриерите млякото й стига до дома, където майка й гледа Ашалина. Младата жена казва, че това е голямо улеснение, а детето й расте здраво.

В Индонезия работят по няколко проекта за насърчаване на кърменето, защото данните показват, че броят на майките, които избират този начин на хранене, непрекъснато намалява.