Тези дни в родното обществено пространство се завихри скандал около Антония Петрова.

Най-обсъжданата Мис България дори получи Златен скункс от предаването "Господари на ефира". Причината да заслужи статуетката е нейна публикувана във Facebook реплика, в която пише, че обожава животните, но още повече обича да ги носи... А както знаем, спечеленият от г-ца Петрова конкурс ''Мис България'' през 2009 г. е бил посветен на каузата за опазване на диви животни.

''Заставам зад думите си, а бих добавила, че обичам и да ям месо, не само да нося кожи'' - така Мис Антония Петрова коментира в сутрешния блок по bTV нападките срещу нея след фотосесията й в кожени дрехи и аксесоари. Тя обясни, че атаките са на личностна основа и вероятно хората да провокирани от това, че снимките са от нейна почивка в Швейцария.

''Всичко е доста личностно. Проблемът е, че съм аз. Около мен се въртят постоянно скандали, защото не мълча и имам гражданска позиция''.

В световен мащаб звездите също са нападани заради любовта си към естествените кожи. Ето и няколко примера:

Риана се появи на презентацията на новия си парфюм Reb'l Fleur с оригинална рокля от щраусови пера. Модните критици похвалиха тоалета й, но организация PETA осъди певицата като безсърдечна и жестока личност. „Виждали сме я да носи кожа, кожата на горките животни. А сега се докопа и до щраусите. Няма ли да се спре най-сетне?“, възроптаха защитниците на животните. Впрочем Риана е демонстрирала любовта си към перата и преди – на карнавала в Барбадос.

Катрин Зита Джоунс си е спечелила титлата „най-жестока знаменитост“. Повод за това е тоалетът, с който веднъж беше видяна да излезе на разходка – кожено палто, кожен панталон и чанта от крокодилска кожа. Катрин обаче изобщо не се притеснява от това и продължава да носи разкошни палта от натурална кожа.


Кейт Мос въпреки статута си на топ-модел според PETA е една от най-безвкусно облечените знаменитости. Веднъж Кейт излезе пред публика с кожена жилетка и защитниците на животните се опитаха да разберат, дали тази кожа е била натурална. Манекенката обаче премахна всички съмнения по въпроса, появявайки се друг път с палто от лисичи кожи.

Сестрите Олсън отдавна вече са свикнали да бъдат критикувани заради стила си. А РЕТА се изказва безмилостно за тях: „Те си мислят, че кожените дрехи ще скрият булимията им. С тези дрехи приличат на Йети“.