Кафявата захар е още един хранителен продукт, който може да ни помогне за грижата за красотата и този факт със сигурност не изненадва никого.

За блестяща, мека и чиста кожа ви предлагаме следните маски за лице с кафява захар:

- Необходими са ви ¼ чаша кафява захар и 1-2 супени лъжици мляко. Двете съставки се смесват добре. Получената маска се нанася върху кожата с масажиращи движения, като по този начин допълнително се постига и пилинг ефект. След 15-20 минути сладката смес се отмива отново с топла вода. Маската е подходяща за всички типове кожа и има изключително добър ексфолиращ ефект.



- Смесете 2 супени лъжици кафява захар и 2 супени лъжици мед. И двете се използват в редица козметични продукти и отдавна са известни антибактериалните свойства на меда. Освен това, почиства порите и е прекрасна комбинация с кафявата захар.
Смесете кафявата захар и меда и добавете сока от половин лимон. Втривайте маската нежно в кожата на лицето и шията си няколко минути. След това я оставете да постои върху кожата няколко минути и изплакнете.

- Смесете кафява захар и зехтин. Добавете мед и малко ванилия. Разбъркайте всичко много добре и намажете лицето си със сместа. Изплакнете след десетина минути.