Автор
Woman.bg

Най-важните модни събития на годината (част 2)

Миналата седмица ви запознахме с първата част на материала за най-важните модни събитие от изминалата година.

Днес продължаваме с още четири интересни неща, които ще останат завинаги във фешън историята.

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън от Alexander McQueen

Още няколко месеца преди сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън всички се чудеха кой ли ще бъде дизайнерът на булчинската рокля на бъдещата принцеса. И в деня на самата церемония на 29 април тайната беше разкрита – създател на тоалета за „сватбата на века“ се оказа Сара Бъртън, новият креативен директор на Alexander McQueen.

С тази рокля Сара превърна една мечта в реалност – снежнобялата дантела с бродерия напомни на всички за сватбената рокля на Грейс Кели. И нищо чудно, че на British Fashion Council Бъртън беше обявена за „Дизайнер на годината“.



Дефилето на Chanel Париж-Бомбай


През 2011 г. Карл Лагерфелд ни подари една истинска индийска приказка с колекцията си Chanel pre-fall 2012. Дизайнерът признава, че самата Коко Шанел е обичала Индия и затова дефилето Париж-Бомбай е посветено на нея. Сега с нетърпение очакваме коя от звездите първа ще се покаже с индийско сари от Chanel, възхищавайки се на създадените от Лагерфелд украшения – кожени ръкавици с орнаменти, златни колиета-яки от верижки, брошки във вид на цветя и индийски шноли, покриващи пътя на косата.



Долче и Габана закриват D&G



Слухове за тази стъпка плъзнаха отдавна, но през септември 2011 г. Доменико Долче и Стефано Габана взеха окончателно решение за закриването на младежката си линия D&G, основана през 1994 година. Официалното оправдание беше, че стойността на тоалетите на D&G е близка до тази на основната линия Dolce&Gabbana и затова двете марки могат да се слеят в една.

Андрей Пежич – сензация на годината

20-годишният манекен Андрей Пежич стана модното откритие на годината. Дълго време всички се чудеха, дали е момче или момиче, а списание Dossier дори по погрешка отказа цял тираж със снимки на голия Пежич на корицата, мислейки го за гола жена. Странната репутация на фотомодел-андрогин не плаши Пежич, а напротив – носи му слава и високи доходи. Наскоро той откри нов начин да шокира обществото, снимайки се в реклама на push-up сутиени. Като липсата на гърди изобщо не му попречи да направи страхотни снимки.