Всяка една жена е почти експерт, що се отнася до грижите за нейната собствена красота.

Но дори и експертите могат да допускат грешки, които им вгорчават живота... Вижте дали това, което правите, е правилно. А ако не е – грешките са поправими.

Грешка – ползване на балсам върху цялата коса



Повечето хора прилагат балсама като шампоан, т.е. започвайки от горната част на главата и до връхчетата на косата. А това не е съвсем оправдано. Косата при корените е здрава, тъй като оттам расте, там са новите и „незахабени“ участъци от косъма. По-увредени са остарелите части от косъма, а т.е. връхчетата. Не си хабете балсама за корените на косата, не си струва да ги обременявате с балсами и други вещества. Това може само да направи косата ви по-мазна.

Как да поправим грешката си

Започнете да нанасяте балсама от нивото зад ушите и надолу по цялата повърхност на косъма. След време ще видите, че косата ви е станала по-обемна и вече няма нужда от често миене.

Грешка – фон-дьо-тен директно върху овлажняващия крем



Една от често срещаните грешки в грима е да се положи фон-дьо-тен върху току-що нанесен дневен овлажняващ крем. Това не е правилно. Кремът има нужда от време, за да попие. Това бързане води само до по-нетраен грим, петна по общия тон на кожата и неравно оцветяване.

Как да поправим грешката си

След нанасяне на овлажняващия крем изчакайте поне 2 минути, за да може той да попие в кожата. Ако много бързате и се налага да се гримирате веднага, попийте лицето си със салфетка и чак след това нанесете фон-дьо-тена.

Грешка – овлажняващ крем срещу торбички под очите



Торбичките под очите се образуват от задържана влага. А овлажняващите кремове са създадени именно за задържане на влагата в кожата. Затова овлажняващият крем може да направи зоната под очите ви само по-подпухнала. Но не обвинявайте за това само кремовете – възможно е просто да ядете твърде много сол.

Как да поправим грешката си

Ако кожата около очите е подпухнала (но не и зачервена и раздразнена), можете да пробвате студен компрес или да наложите торбичка с лед за няколко минути. Добър ефект имат леките гелове със съдържание на кофеин (те е най-добре да се съхраняват в хладилник за по-силен ефект). Ако се наблюдава не само подпухване, но и зачервяване и раздразнение, това е по-скоро алергична реакция. Непременно се прегледайте при дерматолог!

Очаквайте продължение