Необходими продукти:

1 пакет кори за баница
1.300 кг тиква
краве масло за намазване
по 1 с.л. захар за поръсване на плънката във всяко руло
канела,индийско орехче,ванилия

За заливката:

2 яйца
1/3 ч.ч. прясно мляко
сода бикарбонат на върха на ножа
1 ванилия

За глазурата:

сок от половин лимон
пудра захар

Начин на приготвяне:

Тиквата се рендосва. Взима се една кора, намазва се леко с краве масло.

Отгоре се слага друга кора. Поръсваме се с канела, няколко прашинки индийско орехче и ванилия.

Поръсва се с тиквата (около 3 големи супени лъжици с връх). Разпределя се равномерно. Поръсва се тиквата с 1 лъжица захар.

Завиват се 2-те кори на руло. Повтаря се процедурата с останалите двойки кори.

Една тава се намазва с олио. На дъното се постила една кора. Върху нея едно до друго се нареждат рулата.

След като са наредени се нарязват на квадратчета.

Приготвя се заливката от 2 яйца, содата, млякото и ванилията.Заливат се равномерно квадратчетата.

Тиквеникът се поръсва с парченца масло и се пече на умерена, предварително загрята фурна.

След изпичането се напръсква с глазурата от лимонов сок и пудра захар, която трябва да бъде с кашеста консистенция.