Автор
Woman.bg

Краставици, моркови и банани подтиквали към грях?

Мюсюлманките не трябва да ядат плодове и зеленчуци като краставици, моркови или банани, както и всички с подобна форма, които са символ на греха.

С това твърдение мюсюлмански духовник изрази своята загриженост към дългите зеленчуци, които подтиквали жените към греховно изкушение, пише vesti.bg.

Списъкът със забранените храни мюсюлманинът изложил в Интернет.

Според него съпрузите или бащите на жените трябва предварително да нарязват на порции тези храни.

В мрежата гръмна бурен дебат за новината, която от мнозина беше приета със скептицизъм.

Противниците на предложението припомниха последните нашумели изявления на Висшия ислямски съвет на Саудитска Арабия, според които, ако на жените им се позволи да шофират, девиците ще изчезнат.

Това ще доведе до насаждане на проституция, порнография и хомосексуализъм, а броят на разводите ще нарасне.

Това обаче не е първият опит за чудати правила и норми, стане ли дума за секс и мюсюлмани.

Така преди време бе публикуван наръчник по ислямски секс, съставен от "Клуба на послушните съпруги" в Малайзия, който пък дава насоки как съпругите да задоволяват мъжете си.

Учебникът включва практични съвети за най-добрия начин за една мюсюлманка да задоволи съпруга си, като подчертава, че повечето жени не задоволяват повече от 10% от сексуалните нужди на съпрузите си.

Той включва 115 страници съвети без неприлични илюстрации, като препоръчваше на "послушните жени" да правят групов секс със съпруга си и останалите му съпруги.

Множество мюсюлмани обаче прецениха, че представените съвети са обидни за жените.