В японския интериор се използват неутрални и натурални цветове, за да се подчертае простота в интериора.

На какви цветове да наблегнем?

Интериора подчертава архитектурата и като резултат създава усещането за ред във всяка една форма. Натуралните цветове, намалят усещането за хаус и внасят тишина и спокойствие. Семплотата е в основата на източната философия и дизайна на изтока, пишат от doma.bg.

Цветовете в източното изкуство излъчват чистота. Обратно на западното изкуство, което смесва много и различни цветови нюанси, източния интериорен дизайн се придържа към използването на основните цветове, натурални и прости, изчистени форми.

Обикновено черния цвят в нашето общество се категоризира като неутрален, но за източния интериор това е основен цвят, който подчертава формите. Черно и бяло в комбинация, са основни елементи в япоснкия интериор

Декорация

Японския интериорен дизайн използва близки до природата материли за декорация: кедър, оризова хартия, бамбук, клен, камък, ракита.

Японската култура търси баланса на противоположностите (Ин и Ян) във всички аспекти на живота, като интериорния дизайн също не прави изключение.

Елементитe за декорация на дома могат да бъдат напълно противоположни и контрастиращи, но в същото време да се постигне нужния баланс и равновесие.

Кръг на безкрайността

Празнота с пълнота, всички видими и невидими неща. Края и началото – Цикълът на Живота

Мебели

Тенденцията при мебелите в интериора с азиатски привкус е мултифункционални мебели с изчистен дизайн, натурални цветове и малко на брой.