Датски изследователи установиха, че за решаване на проблема с наднорменото тегло могат да ни помогнат диетичните фибри, които се съдържат в кафявите водорасли.

Те създават чувство на ситост, което позволява на човек да се храни много по-малко. В резултат на това хората започват да губят тегло.

Експерти от Университета в Копенхаген провели проучването, в което взеха участие 96 мъже и жени с наднормено тегло. В рамките на 3 месеца три пъти дневно преди ядене те приемали добавка с влакна на водорасли. Поради това те успели да свалят около 2 килограма повече от участниците в контролната група, които не взимали добавката.

Експертите подчертават, че загубата на тегло е настъпила поради намаляване на телесните мазнини. Фибрите във водораслите помагат за намаляване мазнините в организма със 75%. Това означава, че ако приемате 100 грама мазнини, то организмът ви ще усвои само 25 грама от тях.

Водораслите, както под формата на салата или друг вид ястие, така и като хранителна добавка под формата на хапчета за отслабване са в най-челните позиции на класацията за високо съдържание на фибри.

Потопете се в здравословната японска кухня: