Автор
Woman.bg

"Стоплете" дома си - предекорирайте го за зимата! Част III

Продължение...

Продължаваме с още няколко идеи, с които лесно ще можете да внесете повече уют и топлина в дома си.

11. Свежо зелено

През зимните месеци вниманието ни естествено се насочва към камината. За това, погрижете се тя да изглежда приветливо, като сложите свежи клонки от иглолистно дръвче. Добавете някоя и друга шишарка или пък плодове. Зелените клонки изпъкват прекрасно на бяла стена, така че дори да нямате камина, можете да ги поставите на друго място с бял фон.

12. Не забравяйте и спалнята

Внесете топлина в спалнята си с допълнителни възглавници и няколко пласта завивки. Колкото повече, толкова по-добре.

13. Задръжте емоцията от шарената есен в рамка

Завържете няколко цветни есенни листа за панделка и ги окачете за стара рамка за картина. За предпочитане е да боядисате рамката в топъл цвят. Наредете около нея кратунки в чашки за яйца, добавете и малко разноцветни плодчета и клонки.

14. Свещи в камината

Ако камината не е основният ви източник на топлина, можете да експериментирате и да й придадете малко празничен блясък, като наредите красиви свещи и украса около и в нея. Сложете много и различни свещи, шишарки и зелени клонки. За контраст, закачете клонки над камината и ги напръскайте със снежен спрей. Запалете свещите, когато посрещате гости, или пък създайте романтична обстановка, като ги запалите и угасите осветлението.

15. Почерпете идеи от природата

Нямате вдъхновение? Обърнете се към природата за идеи. Затоплете стаята с палитра от оранжево, жълто и зелено. Тези цветове си подхождат и със светли и с тъмни мебели. Смесете различни материи и текстури, сложете плюшени възглавнички и пухкав килим.