Топла пилешка супа за студените дни.

Необходими продукти:

* 4 моркова
* 3 картофа
* 1 глава лук
* 2 филета пилешко месо
* 2 супени лъжици олио
* 1 супена лъжица къри
* 1 чаена лъжица канела
* 1 литър пилешки бульон
* 200 гр. кисело мляко
* мента, сол, пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите, морковите и лука.

Измийте пилешкото, нарежете го и го запържете, подправяйки го със сол, пипер и къри. Преместете го от тигана в друг съд и ползвайте останалия сос за запържване на картофите, морковите и лука.

Изсипете всички запържени продукти в тенджера, залейте ги с бульон и варете 10 минути на слаб огън.

Супата се сервира с поднесено кисело мляко с нарязана мента в отделен съд.