Карминди е една от най-обичаните и предпочитани гримьорки в Холивуд и света на модата.

Тя работи с модели като Синди Крауфорд и Хайди Клум, консултант е по красота и грим в модни медии като InStyle, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan, Self, Vogue, GQ и Essence, но вероятно за нас в България е най-известна с участието си в предаването на TLC – „What Not To Wear”.

Сигурни сме, че всяка запалена по гримовете и красотата дама изгаря от нетърпение да разбере какви малки трикчета помагат за безупречната работа на Карминиди.

Тя представя своите трикове за изграждане на съвършен ежедневен грим – акцентираш върху естествената красота.

Фон дьо тен

Според Карминди не трябва да се поставя фон дьо тен преди да сте нанесли върху лицето си основа със светлоотразяващи частици. С негова помощ всеки следващ продукт, нанесен върху кожата, ще стои меко, чисто и красиво. След основата нанесете малко количество течен, лек фон дьо тен. Бъдете прецизни в разнасянето му на ключови места като зоната около очите, шията и границата между косата и лицето.

Светлоотразяваща пудра за лице

За световноизвестната гримьорка бронзовата, светлорозовата или златистата пудра са най-подходящият акцент за скулите. Нанесете върху изпъкналата част на бузките и нагоре към слепоочието и челото. Ефектът ще бъде поразителен.

Тайната за перфектен завършек е матова пудра, нанесена върху Т-зоната и клепачите.

Кремовиден руж

Карминди не крие, че има силни предпочитания към кремовидния руж. Според нея той създава впечатлението за естествена руменина, блясък и свежест на кожата. За да поставите правилно ружа, използвайте гъбичка за фон дьо тен и с леки движения нанесете малко количество руж върху скулите. Разнасяйте ружа с кръговидни движения. Ако искате да се подсигурите с дълготраен цвят на бузките, „запечатайте” ружа с много фин слой матова пудра.

Блестящи очи

За гримьорката най-красивите очи са свежите и блестящите очи. За тази цел тя препоръчва да нанасяте първо светли сенки с отразяващи светлината частици върху вътрешния крайчец на окото и непосредствено под веждата. Винаги избирайте сенки с лек бляскав ефект (разбира се, по-възрастните дами е добре да се придържат към матовите гримове, за да не акцентират върху бръчиците по кожата). Използвайте сенки в златисто, светло розово, шампанско и ванилия.

Сенки за очи и очна линия

За да изглеждат очите ви завършени и изписани, използвайте молив за очи или течна очна линия, с които да подчертаете линията на окото. Съветът на Карминди е да изписвате линията възможно най-близо до миглите (ако използвате молив за очи, можете дори да гримирате и в самата основа на миглите).

Сенките за очи, които ще нанесете върху клепача над ябълката на окото, защо да не са в нюанс, който е в контраст с цвета на очите ви?

Винаги завършвайте грима на очите си с удължаваща миглите спирала.

Устни

Подчертайте съвсем леко контура на устните си с подходящ молив за устни. След това нанесете избрания от вас цвят червило – отново съвсем леко и пестеливо. Накрая завършете с малко количество блясък за устни.