За да не посрещнете Новата година разочаровани от купения тоалет или твърде големите харчове за напазарувани набързо подаръци, спазвайте 14-те правила на предпразничните покупки.

Всяка една жена познава нервното напрежение по време на пазаруването преди Нова година, което често води до големи загуби на време и пари и почти никакво чувство за удовлетворение. Питате се защо повдигаме този въпрос толкова рано ли?

Всъщност в момента е дори късно – според експертите планирането на покупките трябва да започне в средата на ноември, за да бъде купено всичко необходимо и да не бъдат похарчени излишни средства.

Празничната офанзива на магазините трябва да бъде добре планирана, а сигналът „старт“ идва с излагането на елхички на пазара.

И така, кои са трите етапа на успешното празнично пазаруване?

На старт до 5 декември



1. Съставете си wish-list – запишете педантично всичко, което бихте искали да купите както за себе си, така и за украсата на дома ви, новогодишната трапеза и подаръците.

2. Направете спокойно проучване – започнете да влизате в магазините просто така, без намерение непременно да купите нещо. И по-често пробвайте дрехите, които са ви харесали – така ще изградите мисления образ на празничния си тоалет.

3. Записвайте си къде и какво ви е харесало, за да не забравите нещо. За целта можете да ползвате и модерните технологии – просто се снимайте с телефона си, докато пробвате различни дрехи.

4. Определете бюджета си за пазаруване, при това изхождайки от желанията си, а не от възможностите си. Записвайте цената на нещата, които искате да купите, а после приравнете резултата с реалния си бюджет, изключвайки по-слабо приоритетните покупки.

Готови – 5 декември – 15 декември



1. Преди да започнете с пазаруването, проучете глобалната мрежа – много е вероятно да намерите намаления, по-ниски цени и възможност да закупите желаните стоки чрез интернет, без да се разкарвате по магазините.

2. Когато пробвате някоя дреха, обърнете внимание на това как ви стои тя, а не на това какъв размер е отбелязан на етикета. Различните таблици за размер често позволяват сериозни отклонения.

3. Не се подлъгвайте от ниски цени – купувайте само перфектно прилягащи ви дрехи или нищо! Именно неволният подтик да се купуват евтини стоки води до претрупването на гардероба с ненужни дрехи.

4. Отделете по-голяма част от бюджета си за бельо (особено за сутиен), чанта и обувки – точно тези три неща карат дрехите да изглеждат добре и стилно.

5. Отделете по-малка част от бюджета си за крайно модерни дрехи – те ще станат демоде много преди да успеете да им се насладите както подобава.

В атака! - 15 декември – 25 декември



1. Точно през тези десет дни трябва да купите по-голямата част от съставения списък и да си набавите пълен комплект от дрехи.

2. Отделете време специално за пазаруване (не по-малко от 4 часа), за да обиколите спокойно магазините, следвайки списъка си с покупки.

3. Никога не пазарувайте гладни, уморени или ако се чувствате зле.

4. Първо се концентрирайте върху покупките за самата вас – когато задоволите собствените си потребности, ще се чувствате по-вдъхновени да намерите подаръци за другите.

5. Вземете окончателно решение вкъщи, преглеждайки всичките купени дрехи в различни комбинации. Всички съмнителни тоалети можете да върнете безскрупулно в магазина – ще имате време да си намерите нещо по-добро.