Миналата седмица ви представихме първата част на материала, в който ви разказахме къде са заснети филмите "Островът", "Кръстникът" и "Беднякът милионер".

Днес ще се спрем на още две незабравими ленти.

Питър Джаксън се е родил и е израсъл в Нова Зеландия, затова с огромно удоволствие е снимал в родната си страна епопеята „Властелинът на пръстените“.



Дори и специалистите по компютърна графика, участвали в монтажа на филма, са поразени от „фантастично-реалистичните“ пейзажи в картината. Фантазия на живо – това ще намерите в националния парк Tongariro. Не забравяйте да си вземете резервна батерия за фотоапарата или камерата – местните гледки ще ви предизвикат да направите поне хиляда снимки. И като си търсите сувенир в района, непременно си купете пръстен – той ще ви напомня постоянно, че трябва да пазим света от злото!

Малцина знаят за малкия остров Доминика (само не го бъркайте с Доминиканската република!), запилял се сред Малките Антилски острови в Карибско море. А с какво е известно Карибско море? С пиратите си, разбира се, все пак тук са заснети два филма от прочутата сага - „На края на света“ и „Сандъкът на мъртвеца“.


Всичките филми от поредицата станаха хит, затова милиони зрители видяха природата и водите на остров Доминика. Плажовете там са уникални – освен „класическите“ жълти пясъци тук има и ивици със златист, блестящ на слънцето пясък, както и с черен пясък. Приятно допълнение към това са джунглите, върховете, водопадите, гейзерите, горещите до степен на кипене езера, преминаващите недалеч от брега китове, последното на Карибите племе от индианци калинаро и архитектурата, запазила духа на древността. Не на последно място по значение са и пъстрите папагали, прехвърчащи наоколо.