Автор
Woman.bg

Мода, ирония и провокация от еко-чантите на Maude and Tilda

Всички знаем, че пластмасата и полиетиленът са вредни за околната среда.

Живеем в общество, което се радва на свобода на медиите, но в лоши условия – замърсен въздух, небалансирана екосистема, затрупани от боклук.

Най-лесното нещо, което можем да направим, за до подобрим ситуацията е да се откажем от найлоновите торбички. Много дизайнери се опитват по всевъзможен начин да приобщят колкото се може повече хора към тази идея. Случайно попаднахме на изключително интересни еко-чанти, които ще накарат околните да се усмихнат, всеки път щом отидете до магазина.

Запознайте се с проекта на Maude and Tilda.

Знаете ли, че всяка година в света се използват повече от 1,2 трилиона торбички, а всяка една минута милион души слагат или завиват нещо в найлонови пликове.

Дизайнерката Никол Лочър е напълно наясно с тези факти. Затова тя решила да провокира всички любителки на модата с чувство за хумор да се сдобият с еко-чанти от естествен памучен плат. Като провокация тя използвала надписи, в които фигурират имената на известни модни марки.

Ироничните слогани и симпатичната самоирония със сигурност ще превърнат еко-чантите в нов верен приятел на доста любителки на модата.