Автор
Woman.bg

"Стоплете" дома си - предекорирайте го за зимата! Част I

Вижте няколко идеи как да декорирате дома си, като създадете топла и уютна обстановка за студените зимни дни.

1. Топлина от цветове и материи

Изберете топли цветове като оранжево, жълто и червено за трапезарията. Вълнената покривка за маса и одеяло, което да наметнете на облегалката на дивана, могат да създадат усещането за топлина. Ако помещението позволява, можете да разделите трапезарията от останалата част от къщата с плътна завеса в топъл цвят, създавайки по-интимна и уютна атмосфера.

2. Струпайте мебелите на едно място

Със спадането на температурите, съвсем естествено идва и желанието да прекарвате повече време на закрито. Ако имате камина, фокусирайте вниманието си на нея, като пренаредите мебелите си около й. Ако нямате, добро решение е да отдалечете мебелите от прозорците и да добавите допълнително възглавнички на дивана, за да създадете приятен кът за разговори.

3. Напластявайте

Осигурете си топлина около масата за вечеря с одеяла вместо покривка. Сложете едно одеяло върху масата, така че да стига до пода от всичките й страни. Отгоре сложете друго, в различен цвят.

4. В червено

Червеният цвят прави всекидневната приветливо място в студените дни. Изберете червен килим, който ще изпълни стаята с цвят и ще добави пласт от комфорт и топлина под краката ви. Сложете и червени възглавнички върху меката мебел.

5. Бяло и уютно? Може!

Материите и текстурите правят предимно бялата дневна от снимката топла и уютна за зимните месеци. Пухкавият килим затопля студения под, възглавничката от рипсено кадифе и плетеното одеяло пък подканят да поседнете на дивана.

Очаквайте продължение...