Продукти за около 35 броя:

200 гр бял шоколад
100 мл сметана
80 гр краве масло
135 гр кокосови стърготини
100 гр смлени печени лешници
50-60 гр кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне:

Разтопете на водна баня натрошения на парчета шоколад, сметаната и кравето масло. Охладете сместа до стайна температура.

В блендер смелете фино обелените лешници.

На сух тиган запечете кокосовите стърготини за 2-3 минути.

Прибавете кокосовите стърготини и лешниците към шоколадовата смес.

Разбъркайте добре сместа, покрийте я с прозрачно фолио и охладете за 20-30 минути във фризера.

Оформете трюфелите с големината на орех.

Оваляйте ги в кокосови стърготини, поставете ги в хартиени чашки.

Съхранявайте трюфелите до поднасянето им в хладилника.