В някои среди гримът за мъже вече се приема като нещо абсолютно нормално. Добре де, не нормално, но достатъчно приемливо, за да има десетки млади мъже, използващи очна линия.

Вероятно си е изцяло наш проблемът, че досега преглъщахме лакираните нокти само и единствено на Джаред Лето и Джони Деп.

На тях някак им отива и изначално шантавата им визия изглежда незавършена без един-два слоя лак.



Молехме се да няма по земята други като тях двамата и макар да знаехме, че има, поне си замазвахме очите.

За наше, а вероятно и нечие друго „щастие” козметичната марка Evolution Man пусна на пазара мини серия с лакове за нокти, в чест на силния пол.

Линията е съставена от два полупрозрачни топ лака (единият с матиран, а другият с блестящ ефект) и три цветни, всеки от които струва 14 долара.



„Определено не са перманентни като татуировките и можеш да сменяш цвета на ноктите според настроението или визията”, твърди Марко Бернадини, създател на бранда EvolutionMan.

Той вярва, че добре поддържаният мъжки маникюр придобива все по-голямо значение за мъжете и вече не е достатъчно да имат просто чисти и оформени нокти. Бернадини споделя философията, че мъж с великолепни нокти е мъж, от който струи „успех и сила, а ярките цветове върху ноктите говорят за човек, който не се влияе от обществените предразсъдъци.”