Продължаваме с широко разпространените митове, свързани с бременността.

Четвърти мит: Не бива да летите със самолет

Не се отказвайте от пътешествие, както правят много бременни жени. Страхуват се, че от налягането може да се пометне или да се предизвика преждевременно раждане. Подходете разумно, ако ви се налага да пътувате: обърнете се към лекаря си, пише dete.bg. Той ще ви каже дали има или не опасност за вас и детето ви. И ако няма – защо да се отказвате от пътуването? Най-благоприятното време за летене е второто тримесечие на бременността.

Все пак винаги се консултирайте с лекаря – може да ви предпише специални препарати, които да вземате по време на полета. И не забравяйте да поискате справка от медицинския център, в която да бъде посочено, че сте бременна. С тази справка вие имате право да не преминавате през рентгена на летището, който не е никак полезен за вас и детето ви.

Пети мит: Дупката от пиърсинга ще се разтегли

Ако имате пиърсинг на пъпа и ви е комфортно когато коремът ви стане прекалено голям, си го носете с удоволствие. Повечето млади майка така и правят. Не се притеснявайте, че дупката на пиърсинга ви ще се разшири и ще стане огромна: както коремът ви ще се прибере след раждането, заедно с него ще се смали и дупката.

Шести мит: Не бива да раждаш с лакирани нокти!

Този съвет иде от раждалите наши баби и прабаби, когато по състоянието на ноктите им в момента на раждането се съдело за физическото състояние на родилката: ако ноктите синеят, значи нещо не е наред. Днес лекарите не забраняват да се ражда с лак на ноктите, състоянието на родилката се следи и определя от различни апаратури, далеч не от цвета на ноктите й. Така че смело си посещавайте салоните за красота и поддържайте в добро състояние ноктите на ръцете и краката си. След години вие с удоволствие ще гледате снимки от изписването от болницата, където държите новороденото си чедо с красиви лакирани нокти на ръцете.

Седми мит: Не бива да се снимате по време на бременността

Казват, че не бива да се фотографира бременна жена, защото плодът й може да умре или да спре да се развива. Това е поредният недоказан факт. Снимайте се с удоволствие и без никакъв страх, запечатайте този важен щастлив момент от живота си. Днес много фотостудия предлагат професионална фотосесия за бременни жени, предоставят ви и услугите на стилист и гримьор. Направете си такава фотосесия, след време с удоволствие ще разглеждате тези снимки с цялото семейство.

Помнете, че сте прекрасна и неповторима: подстригвайте се, маникюр, педикюр... живейте си живота по обичайния начин. Останете си красива и се грижете за външния си вид винаги – това е верният път към добро настроение и, вследствие на това, към раждането на щастливо и спокойно бебе.