Автор
Woman.bg

Идеи за интересен и изгоден интериор - част II

Днес продължаваме с още 6 интересни и свежи идеи за дома, с които ще можете да внесете малко разнообразие, без да се охарчвате.

8. Закачвайте предмети по стените

На снимката стари конзоли за корниз са използвани като закачалки. Освен, че са интересни, са и полезни - на тях можете да слагате чантите, шапките, а защо не и герданите си?

9. Имате събрани ценни за вас вещи?

Ако сте колекционер, защо да не покажете съкровищата си на гостите? Или пък обичате пътешествията и си носите сувенири за спомен, но така и не сте им намерили подходящо място досега? Направете си специална стена на изкуството или пък стена на пътешествията!

10. Оползотворете старата масичка

Превърнете стара маса в бюро и същевременно удобен нощен шкаф за спалнята. "Омекотете" визията на масичката, за да подхожда на стаята за почивка. За целта я тапицирайте с подходящ плат. Опънете го добре, завийте краищата под ръбовете на масата и прикрепете с малки пирончета или с помощта на такер със скоби.

11. Заявете себе си

От различни хартии изрежете форми които ви харесват. За да сте по прецизни, можете да си направите шаблон, като принтирате подходяща снимка на фигурата която искате да използвате. Очертавайте по нея и после режете. Децата ви също могат да се включат - ще останете изненадани, колко много идеи имат в главата си. Изберете подходящи рамки, залепете цветна хартия, а след това прикрепете внимателно фигурите с лепило. По сръчните могат да си поиграят и да залепят мъниста, клечки или пък семки.

12. Свещник с плодове

В голяма купа сложете обемна свещ, около която подредете сезонни плодове. Така ще имате свеж и със сигурност различен свещник. Ползвайте плодове, които после смятате да обелите. Ако ви се намират орехи или други ядки с черупки - слагайте ги смело!

13. Бижута навсякъде!

Какво по-приятно за погледа на една жена от бляскави бижута навсякъде около нея? Извадете всичките си дрънкулки и висулки и ги подредете в малки купички, закачете ги за рамка на картина или пък за лавица. Можете да си изработите и отворено шкафче с пирончета или други закачалки (като това на снимката), което да окачите на стената. Имате скъсан гердан? Ползвайте мънистата от него за да украсите нощната си лампа, или пък да си направите красива панделка за пердето.

Очаквайте продължение...