Автор
Woman.bg

Освежете спалнята си с малко средства - част II

Днес продължаваме с идеите за освежаване и модернизиране на спалнята. С малко средства и повече желание, можете да придадете съвсем нов облик на стаята.

8. Уцелете точното количество светлина

Силното осветление не е от особена важност за спалнята. Понякога дори е дразнещо и може да ви попречи да се отпуснете. Затова използвайте източници на меко осветление, с които ще превърнете стаята в уютно място за почивка. Изберете си красиви лампиони и нощни лампи. Ако не ви се дават излишни пари, можете просто да подмените старите си крушки с такива с топла бяла светлина. За по смелите - можете да закупите крушка в червен цвят. Свещниците също създават уютна атмосфера, но внимавайте преди да решите да ги палите в стая, в която се предполага, че бързо ще заспите.

9. Освежете с разместване

За да изглежда стаята ви различно и модерно и то без пукната пара, просто завъртете леглото по диагонал в ъгъла. Ако пък таблата на леглото ви е прекалено обемиста, можете да я подмените с друга - по-ниска, или пък да използвате част от стара желязна/дървена врата на фигури.

Идеи за подходяща табла:

10. Актуализирайте вратите на гардероба

В много спални гардеробите (вградените също) заемат голяма част от пространството на стените. Затова, защо да не освежите вратите им с нещо, което ще ви създава приятни емоции всяка сутрин? Ако не искате да харчите пари за нови врати, можете просто да ги пребоядисате или да ги облепите с интересно фолио.

На снимката долу, плъзгащите врати са подменени със симпатични "френски" вратички. Огледалата пък визуално правят стаята да изглежда по-голяма.

11. Вкарайте малко "драма"

Добавете малко драма с контрасти. В шикозната спалня на снимката, този ефект е постигнат чрез съчетанието на неочаквани размери и цветове. Окото веднага се насочва към бляскавото кълбо, а контраста между шоколадовите стени и белите мебели пък изглежда страхотно, когато неочаквано се добави и зелен цвят.

12. Добавете характер с интересен десен

Геометричните фигури, флорални мотиви или други интересни форми могат да оживят всяка стая. Добавете малко емоция с помощта на интересни завивки, покривала и възглавници.

13. Смесете стиловете

Перфектно съчетаното обзавеждане понякога може да стане скучно и да изглежда остаряло. Освежете спалнята си с еклектична смесица от платове и обзавеждане.

14. Боядисайте тавана

Бърз и лесен начин да се създадете уютна атмосфера в спалнята е, като боядисате тавана в същия цвят като този на стените. Така стаята изглежда по-малка, а обстановката по-интимна.