Автор
Woman.bg

Зашеметяваща визия независимо от фигурата? Има как! част II

След съветите ни за атрактивна визия за пухкави дами, продължаваме с няколко предложения и за миньончетата.

Не бива ръстът ви да ви ограничава в избора на модерни дрехи - понякога дори е добре да разчупите облеклото си като изберете дрехи "табу" за вас, като рокли до земята или пък с дължина до средата на прасците.

Въпреки, че те се препоръчват за стройни дами, има хитринки, които ще ви помогнат да изглеждате невероятно в тях!

Наше вдъхновение днес ще бъдат актрисите Сара Джесика Паркър и Рейчъл Билсън.

1. Надграждайте стила

Грабвайте окото с модни аксесоари, искрящи цветове и изненадващи съчетания. Как ви звучи малка черна рокля с разголено рамо в съчетание с дръзка метална огърлица и чорапогащник на точици? Или пък бляскава чанта с дълго сако върху дантелена рокля и куп перлени гердани? Когато сте дребосъче като Сара Джесика Паркър просто можете да си позволите повече.

Ползвайте бижута, брошки, шалове, шапки... Играйте с цветовете и материите, но все пак не прекалявайте.

2. Поиграйте си с дължините

Женствените поли и рокли с дължина до земята, както и дрехите които стигат до под коленете, са способни да смалят още повече всяко миньонче, но понякога правилата трябва да бъдат нарушавани.

Вземете пример от Рейчъл Билсън: нейната рокля с надиплена платка под талията изглежда много по-елегантна на дребничката й фигура, отколкото да кажем типичната къса рокличка. Освен това шивачът й е улучил и идеалната дължина до под коляното - само няколко сантиметра по-дълга и краката й щяха да се изгубят.

Старайте се тоалетът ви да е с няколко дължини - можете да експериментирате с къса рокля с дълги ръкави или пък да сложите сако върху рокля, пола или панталонки.

Изберете тоалет на пластове, с асиметрични линии или такъв с дълбока цепка/деколте.

Ако пък освен дребничка, сте и с момчешка фигура, акцентирайте в областта на талията с интересен детайл или колан.

Трик който може би повечето от вас знаят - сложете обувки на висок ток с телесен цвят за да удължите визуално краката си.

Вижте още снимки във фотогалериите:

Стилът на Сара Джесика Паркър

Стилът на Рейчъл Билсън