Вегетарианската диета ще е от по-голяма полза за дамите от слънчевия загар, ако те искат да привлекат вниманието на противоположния пол, твърдят британски специалисти, цитирани от в. "Дейли стар".

Изследователи от университета на Бристол обясняват, че жените ще спечелят по-голяма популярност сред представителите на силния пол, ако вместо да се излагат на действието на слънчевите лъчи, си осигурят сияен тен с помощта на плодовете и зеленчуците в менюто си.

Авторите на проучването са установили, че пулсът на мъжете се ускорява при вида на дами с красива кожа като модела Роузи Хънтингтън Уайтли, а не от гледката на хубавици със силен слънчев загар като Кaти Прайс.


*Роузи

*Кати

Изследването е първото по рода си, откриващо връзка между сексуалното излъчване и здравословния начин на живот. Прекомерният слънчев загар може да причини отблъскващо лющене на кожата. Чудеса обаче може да направи диета, включваща изобилие от плодове, зеленчуци и зърнени закуски.

"Установихме, че по-привлекателен е златният ефект от храненето, отколкото тъмният ефект от слънцето", казва Иън Стивън от изследователския екип.

Тайната на красивата кожа се крие в здравословното количество слънчеви лъчи и изобилието от плодове и зеленчуци, казват в заключение специалистите, предава БТА.

Най-подходящите за сияйна кожа плодове и зеленчуци са пъпешите, кайсиите, грейпфрутите, чушките и спанакът.