Автор
Woman.bg

Хю Джакман купува лотарийни билети на снимачния си екип

Актьорът Хю Джакман купува на снимачните екипи на филмите си по 500 лотарийни билета всеки петък.

Актьорът поставил начало на щедрата традиция като начин да привлече колегите си на своя страна, когато за първи път започнал да се снима във филми в САЩ, защото бил смутен от факта, че не ги познавал.

"Това е начинът ми да плащам данъци. При първия филм, който направих в Америка, бях притеснен от факта, че два месеца по-късно не знаех имената на половината членове на снимачния екип. Затова си казах, че в петък следобед ще изляза, за да купя лотарийни билети за всички, след което им ги раздадох, като им казах, че това е австралийска традиция. Но в действителност не е така. Просто се закопах, защото от този момент нататък не съм имал петък, в който да не съм на снимачната площадка. Ако не съм извикан, те си намират причина да ми се обадят. Бяха ужасени, че ако не се появя, половината снимачен екип също няма да дойде", разказа Джакман на пресконференция в Лондон.

Макар да е купил десетки хиляди лотарийни билети през годините, 43-годишният актьор не съветва хората да играят на лотария, защото никой от билетите му не спечелил повече от 110 долара.

"Мога да ви кажа да не купувате лотарийни билети. Правя това от 10-12 години и най-голямата сума, която някой е печелил, е 110 долара", допълни Джакман, пише БГНЕС.