Автор
Woman.bg

Пол Макартни се ожени за американска богаташка

Един от най-популярните музиканти в света и бивш член на "Бийтълс" Пол Макартни се ожени в неделя за трети път – за американската богаташка Нанси Шевел.

Гражданската сватбена церемония се състоя в лондонското кметство Old Marylebone, недалеч от "Бейкър стрийт", съобщава mediapool.bg

На същото място през 1969 година Макартни сключи брак с първата си жена Линда Ийстман, която почина от рак през 1998 г.

Събитието събра около двеста почитатели на музиканта и десетки журналисти, като церемонията бе охранявана, за да не й попречат феновете.

Сватбата бе уважена от втория останал жив бийтълс Ринго Стар. На церемонията бяха поканени не повече от сто души – само членове на семействата и най-близките приятели. След церемонията те се отправили към лондонския дом на Макартни.

Предишната сватба на Макартни с британката Хедър Милс бе през 2002 г. и бе значително по-пищна от настоящата, отбелязват хроникьорите. Тогава за церемонията мбадоженците наеха ирландски замък, но бракът им приключи през 2008 г.

Сегашната булка на музиканта е била облечена в рокля, създадена от дъщерята му известната дизайнерка Стела Макартни.

51-годишната Нанси Шевел е от Ню Йорк и е вицепрезидент на семейна крупна компания за товарни превози. Тя е и член на нюйоркската агенция за градски транспорт. Очаква се обаче след сватбата си с Пол Макартни да се премести да живее във Великобритания и да се откаже от работата си в САЩ

Медиите отдават особено значение на датата на сватбата, тъй като на 9 октомври друг бийтълс - Джон Ленън, трябваше да навърши 71 години.