Дайте заслужена почивка на кожата си от всевъзможните химични съставки, с които ежедневно я третирате.

Предлагаме ви няколко лесни, вкусни, полезни и домашно приготвени мазилца за лице, с които ще спестите малко средства и ще се сдобиете с блестяща и мека кожа.



Нека поясним само, че следващите маски и тоници се препоръчват на дами с мазна кожа, но не са противопоказни и за всички останали.

Тоник от грейпфрут и лимонов сок

С този тоник ще почистите порите, ще премахнете излишната мазнина по кожата и ще изравните тена на лицето. Както знаете, те са основният виновник за появата на пъпки.



В средно голяма купичка смесете 1 с.л. лимонов сок, ½ ч.ч. сок от грейпфрут и 1 с.л. водка, разредена с малко вода. Разбъркайте съставките и ги присипете в шишенце. Оставете го в хладилника за 2-3 дни. След това можете да започнете да почиствате лицето си с този тоник, но задължително го съхранявайте в хладилника.

Почистваща паста с мляко и мед

В купичка смесете 1 с.л. мед, 1 с.л. сухо мляко и ½ ч.л. ябълков оцет. С кръгови движения масажирайте лицето със сместа в продължение на 3-4 минути. Изплакнете с хладка вода. Почиствайте лицето си с по този начин сутрин и вечер.



Ябълка и яйце за сияйно лице

Смесете 1 жълтък и 1 настъргана ябълка. Нанесете тази маска върху лицето си и я оставете да действа 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода.