Автор
Woman.bg

„Супергерой” е песента победител в Детската Евровизия

Песента „Супергерой” в изпълнение на Иван Иванов ще представи България на „Конкурса за детска песен на Евровизия 2011” в Ереван, Армения.

Победителят беше определен от вота на зрителите и журито на финала в Студио1 на БНТ в конкуренция с още 9 песни.

По регламент всички изпълнители в конкурса бяха на възраст между 10 и 15 години, но показаха музикални качества, хъс и дисциплина, характерни за големите звезди. На сцената имаше много талант, качествена музика и весело настроение, за което се погрижиха финалистите и музикалните гости. Водещите Йоанна и Криско подкрепиха младите таланти преди и по време на шоуто като им вдъхваха кураж и им даваха съвети.

Изпълнителите на песента „Супергерой”, които ще представят България на европейската сцена са Иван Иванов, Йоана Маринова и

Михаела Маринова. Mузикатa и аранжимента са на Светлин Къслев, а текста на Иван Иванов.

Иван Иванов, наричан още Малкият Джон Бон Джоуви е роден в Горна Оряховица. Занимава се с музика от 6- годишен във вокален състав „Патиланци” при Школата по изкуства към Читалище „Напредък 1869”. Година по-късно започва да се изявява като индивидуален изпълнител. Има над 30 грамоти, медали, статуетки и дипломи от участия в конкурси. Голяма част от тях са с международно признание. Печели първо място на Интернационален фестивал ”Ghiocelul de argint” в Румъния /2009 г./. Единствен представител на България е на финалите на Европейски поп конкурс "Берлинска перла" в Германия и се връща с втора награда. Участва в закриването на 19-ия Международен фестивал на изкуствата "Славянски базар", Беларус, където блесна в дует с руската звезда Владимир Пресняков. Така остава в историята, като единствения български участник, изявил се на гала концерта на "Славянски базар". Мотото на Иван Иванов е: ”Аз съм супергерой!”

„Супергерой” ще представи България на европейските зрители в Ереван, Армения на 3 декември. Стискаме палци на българския музикален посланик, за да достигне върха на голямата европейска сцена!