Много жени са се сблъсквали с мъжката свидливост. А на голяма част от тях им се налага да наблюдават и търпят това “качество” всеки ден. Трябва ли обаче да се примиряваме с него?

Нека да разгледаме най-типичните ситуации, при които представителите на силния пол се показват не откъм най-щедрата си страна.

Първата среща
Вашият кавалер не само, че идва без цветя, но ви води в евтино кафене, поръчва само две чаши кафе и намеква, че не е лошо да платите половината от сметката.

Вие живеете заедно вече половин годинa
За това време той ви е подарил цветя два пъти: за рождения ви ден и за 8 март. Като че ли изобщо не разбира тънкия намек: „обичам цветята”. Или се прави, че не го разбира.

Той икономисва от всичко
При подготовката на сватбата, отпуската, ремонта и т.н., където трябва да се вложи сериозна сума пари, вашият съпруг се стреми да икономиса от всевъзможни дреболии. И не само дреболии. Вие искате сватбена халка, а той отговаря: ”Защо да харчим пари за едно толкова малко украшение?”. Вие мечтаете за пътуване в екзотична страна, а той ви предлага съседна Турция, „където не е по-лошо”.

Списъкът може да бъде безкраен. За съжаление много дами могат да дадат подобни примери.

Но на какво се дължи мъжката свидливост?

Причините са няколко

В първия от описаните случаи, т.е. когато мъжът не ви познава добре, това може да бъде проява на недоверие и предпазливост от негова страна. „Аз не знам как ще потръгнат отношенията между нас и няма да харча пари за теб”, си мисли мъжът.

Във втората ситуация са възможни няколко варианта. Мъжът просто не е възприемчив към тънкия намек и вие трябва да му кажете направо, какво искате да получавате от него. А може би той смята цветята за напразно харчене на пари и затова често ви изненадва с шоколад или други малки подаръци?!

Третата ситуация свидетелства за това, че по своята природа мъжът е спестовен и икономичен. Това качество не е толкова отрицателно, ако той не икономисва и от най-необходимите вещи. Ако не ви устройва неговата спестовност, по-добре е да се разделите с него. В противен случай вие постоянно ще се карате: той с вас заради неоправданите, от негова гледна точка, покупки, а вие с него - заради икономисването на всяка стотинка, пише tia.bg.

Мъжете обичат да обвиняват жените в користолюбие, дребнавост и меркантилност. Но не отчитат това, че 1-2 пъти сблъскали се със стиснати мъже, жените започват да ценят щедрите представители на силния пол. И не защото искат да им отнемат изработените с труд пари. Просто е много по-приятно да се общува с мъж, който няма да пожали някой и друг лев, за да поглези жената, която му се харесва.