Всяка двойка има нужда от план как да поддържа връзката си интересна и забавна.

Не можем да очакваме любовта да е супер вълнуваща през цялото време, затова е важно да имаме изготвена стратегия.

Ето няколко предложения, които ще направят любовта ни още по-щастлива и ще ни помогнат да се забавляваме с партньора, пише tia.bg.

Да запазим постоянен кръг от близки приятели

Да, всяка двойка иска да прекарва време насаме, но наличието на кръг от близки приятели, с които да се виждаме редовно, е чудесен начин да се предпазим от скуката. Понякога се случва неусетно, особено когато заживеем заедно с партньора, да се увлечем толкова в съвместния си живот, че да не отделяме време за приятелите си. Ключът е в това да открием баланса между времето, което прекарваме сами, и това, през което се виждаме с приятелите си.

Защо това е важно: Първо, прекарването на време с приятели е забавно, а колкото повече се забавляваме, толкова по-добре ще се развива връзката ни. Второ, с колкото повече хора се виждаме, толкова по-широка ще е перспективата ни и толкова повече ще научим за себе си и за другите – а това са важни фактори за воденето на задоволителен живот в рамките на двойката.

Да излизаме извън дома си, за да се разходим и поговорим

Това е нещо, което може да е полезно на много двойки във връзката им – да излизат от вкъщи просто за да си поговорят. През лятото можем да седнем в задния двор и да си разкажем как е минал денят ни, а когато е по-хладно, нищо не ни пречи да облечем топлото яке след вечеря и да се разходим. Може да звучи шаблонно, но всъщност това е начин да осъществим истинска връзка помежду си и да поговорим за нещо различно от това защо котката продължава да остри ноктите си върху мебелите вместо върху луксозната играчка, която сме й купили или чий ред е да измие съдовете. По време на тази разходка можем да обсъдим бъдещите си планове, книгите, които сме чели, какво искаме да правим през уикенда – всякакви неща, които истински ни вълнуват и радват.

Защо това е важно: Излизането извън дома може да ни помогне да придадем повече енергия на разговорите, за да се насладим на една качествена дискусия вместо да измърморим нещо на другия преди да пуснем телевизора. Разходките, следобедите в близкото кафене или вечерите в двора са сигурен метод да не позволим разговорите ни да станат скучни.

Да опитваме нови неща заедно

Нищо не ни предпазва от скуката по-успешно от изпробването на нови неща и най-добре е, ако нито един от нас да не ги е правил досега. Екстремен уикенд или бягство за няколко дни ще ни осигурят необходимото вълнение и ще освежат връзката ни, а и ще научим нещо за себе си като двойка.

Защо това е важно: Когато не зареждаме връзката си със свежи преживявания като нови хобита и предизвикателства, попадаме в рутина и скуката може да ни завладее. За да поддържаме нещата интересни, е добре постоянно да си намираме нови занимания.