Обичате ориз? Направете си ризото с гъбки, овкусено с пилешки бульон и подправки.

Необходими продукти:

2 супени лъжици масло или маргарин
половин чаша нарязан лук
120 грама нарязани гъби от буркан (изцедени)
2 чаши бързосваряващ се ориз (или сварен)
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 / 4 чаена лъжичка пипер
800 мл пилешки бульон
1 / 3 чаша бита сметана
1 / 3 чаша настъргано сирене пармезан

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в голям тиган на средно-висока температура. Добавете лука и гъбите и ги оставете за няколко минути, като от време на време разбърквайте.

2. Добавете ориза, чесъна и черния пипер и оставете за още около 2 минути.

3. Добавете половината от бульона и дръжте около 4 минути, като непрекъснато разбърквате.

4. Добавете и останалата част от бульона и дръжте около 7 минути, като разбърквате често.

5. Сложете и битата сметана.

6. Свалете от огъня и разбъркайте с пармезана.