Оставете си достатъчно време за сън

Лягайте си възможно по-рано. От вечерта до четири сутринта в кожата се произвежда максимум хормон мелатонин, който е активен борец със стреса и свободните радикали. Колкото по-рано застъпи на смяна, толкова по-добре за кожата.

Разрешаване на кожните проблеми


Ако имате проблеми с кожата, може за през нощта да направите следното – точково нанесете на добре почистена кожа средство против пъпки, а после върху цялото лице – овлажняващ крем.



Направете маска на лицето

За да изглежда кожата на лицето красива сутрин, преди сън направете маска. Особено хубави са почистващите, лифтинг маски и тези против подпухване – те стимулират кръвообращението и извежда излишните течности от организма.

Отпуснете се

Вземете вана с морска сол или с екстракт от морски водорасли – тя помага да се изведат натрупаните през деня шлаки и да започне процеса по изгаряне на мазнините. Веднага след ваната нанесете антицелулитно средство. Защото през нощта активните компоненти на крема активизират липазата – фермент, който отговаря за изгарянето на мазнините.

Нощна грижа

Когато става въпрос за грижа за кожата, най-безпогрешния вариант е хидратиращият крем. Влагата изпълва клетките, укрепва ги, скрива бръчките и повишава тонуса на кожата. Но даже в случая и най-качествените дневни овлажняващи средства, не бива да се използват за през нощта. Дневният крем защитава – нощният възстановява. Не случайно той има по-плътна текстура за сметка на наситения с витамини и микроелементи състав.

През нощта не бива...



Да нанасяме прекалено дебел слой нощен крем. Правилото колкото повече, толкова по-добре не важи по отношение на нощния крем. Плътната текстура се превръща в маска, кожата не може да диша, и се нарушава нормалната терморегулация.

За да действа оптимално нощния крем, нанесете го половин час преди лягане на почистена кожа и след пет минути обезателно попийте със салфетка. Не пийте много вода, съветват kozmetikata.com. Късният прием на течности, даже вода, може да провокира подпухване на сутринта.