Автор
Woman.bg

Не можете да отслабнете след раждането? Вижте 5 причини

Килограмите са най-голямото притеснение на всяка жена след раждането.

Ако все още не можете да се преборите с тях, вижте пет причини, които може би са в основата на това.

1. Сънят

Първо колики, после никнене на зъбки - сънят на една майка твърде често е недостатъчен. А докато тялото е в покой, то се бори с хормоните на стреса, които са много важни за свалянето на килограми. Въпреки че нищо не може да замести нощния сън, не пропускайте да си откраднете някой и друг час почивка и през деня, за да наваксате.

2. Храненето

Когато сме си вкъщи, сме много близо до хладилника, което ни позволява честичко да го отваряме. Нека да е за плодове или мляко, например. Направете си фреш, който да си разделите с бебока, ако възрастта му го позволява - и за двамата ще бъде от полза. И не хапвайте останалото от детската порция. Тази храна е много калорична и няма да се отрази добре на талията ви.

3. Движението

Зимата идва, а когато си с малко дете, това означава повече часове, прекарани вкъщи. Опитайте се да не седите на дивана пред телевизора. Ако детето е по-малко, добър вариант са домашните фитнес уреди. Ако пък малчуганът щъка, тогава си измислете игри, в които да има достатъчно движение за двама ви.

4. Хормоните

Някои жени имат проблеми с възстановяването на хормоналния баланс в организма дълго време след раждането. Ако смятате, че сте от тях, задължително се консултирайте с гинеколог, който ще ви направи хормонални изследвания или евентуално ще ви назначи лечение.

5. Гардеробът

Забравете за дрехите от бременността. Ако продължавате да се чувствате добре в тях и след раждането, значи не сте достатъчно мотивирани да се разделите с излишните килограми. Купете си нови, модерни дрехи, които да ви мотивират да отслабнете, пише dete.bg.