Автор
Woman.bg

Седем курорта, където е най-добре да отидете сама

Приятелят ви ще си вземе отпуска чак зимата, а най-добрата ви приятелка се е върнала от почивка преди броени дни?

И сега се колебаете дали да се откажете от почивката си на море или да заминете сама. Ние ще ви предложим няколко места, където ще си изкарате чудесно и без придружител. Дракони, древни маи, Светата земя, модни бутици и нови запознанства – всичко само за самотни пътешественички!

Барселона – пазаруване, Пикасо и хамон



Ако решите да посетите каталунската столица, непременно отидете сама. Приятелят ви няма да издържи безкрайните обиколки по улица Passeig de Gracia, на която има бутици на Armani, D&G, Luis Vuitton, MaxMara, Gucci, Mango и Zara. Най-добрата ви приятелка пък сигурно ще се отегчи от обиколката на булевард Рамблас с уличните му художници или на изпълнения със средновековни сгради Готически квартал. Пък ако дори тези безобидни културни атракции не й допадат, представете си какво ще е отношението й към задълбочено посещение на музея на Пикасо!



В Барселона ще сте си най-добре сама. Само не забравяйте да се отбиете и на легендарния пазар Бокерия, където се продават най-пресните плодове, месни деликатеси (например хамон – нежна шунка) и сладкиши. После хапнете в ресторант Ca L'Isidre, често посещаван от краля. С испанската кухня момичетата могат да не се притесняват за фигурата си – в основата на всички ястия стоят най-пресни продукти, зехтин и ароматни подправки.

Следва продължение...