Автор
Woman.bg

LA Triumph съди модната линия на Лурдес и Мадона

Американски съдия насрочи съдебно дело за модната линия на Мадона и дъщеря й Лурдес на име "Material Girl", съобщи Би Би Си.

Миналата година търговската марка LA Triumph заведе дело срещу компанията на певицата с обвинението, че тя продава стоки със същото име от 1997 г. и притежава запазената марка, пише dnevnik.bg.

Адвокатите на Мадона оспорват твърдението, като заявяват, че певицата е "старши ползвател" на запазената марка, след като я прави известна с хита си със същото име от 1985 г.

Федералният съдия Джеймс Отеро не се съгласи с твърдението и нареди спорът да бъде решен в съда.

"Изпълнението на песен не създава запазена марка", пише той и добавя, че тезата на подсъдимия не е правно обоснована.

Очаква се делото да започне през октомври.



*Мадона и Лурдес (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Мадона не е автор на песента "Material Girl", включена в нейния албум Like A Virgin, който й донесе световна слава, но псевдонимът остана запазен за нея през годините, пише още медията.

Поп звездата често е намеквала, че съжалява, че е издала тази песен, тъй като посланието й противоречи на предпочитания от нея образ на силна, независима жена.

Независимо от това съдебните документи показват, че компанията на Мадона MG Icon твърди, че "Мадона е материалното момиче" (Madonna is the Material Girl).

Адвокатите й допълват, че по време на нейни концерти търговски стоки с фразата са били продадени за общо 85 млн. долара, което доказва, че Мадона първа е използвала запазената марка.



*Кели Озбърн за "Material Girl" на Мадона и Лурдес

LA Triumph не се съгласява, като твърди, че това доказва само, че фразата е била използвана за мърчъндайз, но не и за облекла.

Съдията е отказал искането на MG Icon за общо решение и е заявил, че ще позволи на съдебното жури да изслуша доказателствата по случая по време на делото.

Ако търговската марка за дрехи спечели, Мадона ще бъде принудена да смени името на своята модна линия, която певицата започна миналата година заедно с дъщеря си Лурдес и в момента продава стоките си в американския магазин Macy's, който също е посочен като обвиняем по делото.



*Кели Озбърн за "Material Girl" на Мадона и Лурдес

Заглавна снимка: Getty Images/ Guliver