Ако винаги сте си мечтали да имате дете, което да е зъболекар, тогава се уверете, че то ще се роди през декември. За татковците, които искат синът им да бъде пилот, то март е вашият месец.

Най-вероятно се чудите за какво точно ви говорим, но това са заключенията на изследователи, които анализирали връзката между месеца на раждане и общо 19 професии.

За целта те използвали информация от последното преброяване на населението във Великобритания, съобщава в. Daily Mail, пише inews.bg.

Резултатите сочат, че според месеца на раждане може да се определи статистически вероятността детето да бъде футболист или зидар.

През януари се раждат повече лекари и инкасатори или поне това показват данните от проучването, направено от Британската служба за национална статистика. Като цяло първият месец от годината не е никак благодатен за металурзите.

Ако бебето ви е родено през февруари, има голям шанс то да стане художник, докато мартенските бебета са потенциални пилоти.

Април и май са месеците с най-разнообразни професии. Въпреки това, родените през април имат по-големи шансове за здравословни проблеми и по-нисък коефициент на интелигентност.

Бебетата, родени през май, имат повече спортни заложби, но имат и големи шансове за развитие в политиката.

Изследователите твърдят, че през летните месеци се раждат много малко футболисти, лекари и зъболекари.

Юнските малчугани са директори и нобелисти, докато юлските са строители, машинисти, писатели и актьори.

Ако искате детето ви да бъде добър спортист или физик, то трябва да се роди през септември.

Някои професии, като ръководители на компании и брокери на недвижими имоти се раждат сравнително равномерно през цялата година.

Най-дълголетни се оказват родените през октомври, а през ноември се раждат най-много серийни убийци и шизофреници.

Декември пък е месецът на зъболекарите и на религиозните и политическите месии.