Миранда Кер представи цялата колекция органична козметика „KORA Organics” в Мелбърн, Австралия, където вече официално може да се намери и закупи от David Jones City Store.

Досега продуктите за грижа за тялото бяха разпространявани чрез он-лайн поръчки, но екипът на супермодела спази обещанието си да започне разпространението на козметика из целия свят.



Миранда е Ангел на Victoria’s Secret, съпруга на Орландо Блум, интернационален супермодел, посланик на красота и грация, млада майка или както обичат да обобщават световните медии – „един от най-важните представители на световния женски клан”.

Продуктите KORA Organics имат официален сертификат за качество и органичност. За първи път се появяват през 2009г. с цел да задоволят личните потребности на Миранда Кер за качествена и възможно най-естествена козметика:



„Аз живея здравословно, органично. В хода на работата ми като модел е трудно да намеря продукти за кожата ми, които да са подходящи... не, да задоволяват нуждите й. Ето така се роди KORA.”



Внушаващият лист от съставки в козметичната й колекция включва 177 витамини и минерали, макробиотични соли от Тихия океан, розова вода и розово масло. Но ключовата съставка в продуктите е сок от Нони.

Сокът от Нони съдържа в голяма концентрация веществото Proxeronin , което регенерира, съживява клетките и увеличава способността им да усвояват хранителните вещества.



В Полинезия се използва в народната медицина още от древността. Счита се за свещено растение поради многостранното му оздравяващо действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия.

Нони намира място и в хладилника на Мирана: „Пия нони откакто съм на 14. Това е моят магически елексир.”



Миранда отпива от мус, приготвен от суров шоколад и кокос.