Зои Салдана е вдъхновението за семптемврийския брой на сп. Women's Health.

В интервюто си за него 33-годишната актриса разкрива как се поддържа във форма и какъв режим спазвала, докато се подготвя за последния си филм „Colombiana”.

Зои прекарва по-голямата част от ранното си детство в Куиинс, Ню Йорк, след което със семейството си се мести в Доминиканска Република до навършването на 17 години, когато се връща в Щатите.



Говорейки за начина си на живот Зои признава, че е от хората, които постоянно търсят нови и нови начини да развива и обогатява познанията си за воденето на здравословен живот.

„Винаги търся нов начин да живея по-добре, както душевно, така и физически”, казва тя.

Актрисата, която признава, че по природа си пада мъжкарана, играе ролята на Каталия Рестрепо (Cataleya Restrepo) в задаващия се по кината трилър „Colombiana”.

За да влезе в образа на Рестрепо Зои тренирала от 5 до 6 часа на ден в продължение на три месеца. Тренировката й включвала кардио, леки тежести и бойни изкуства.



„Ролите, изискващи специфична физическа подготовка ми дават шанс да науча нещо ново. Харесва ми факта, че мога да хвана оръжие, да го разглобя за нула време и после да го сглобя също толкова бързо. Аз съм момиче от Куиинс все пак. Никога не съм си казвала „Какво ли ще правя днес? О, ще разглобявам и сглобявам автомати””, споделя Салдана в своето интервю.

Най-голямото й признание обаче е неспособността й сама да се мотивира да спортува: „Отегчавам се лесно. Ако няма до мен треньор, който да ме натиска, сигурно ще повървя на пътеката 15 минути и това е. Но определено обожавам начина, по който се чувствам след тренировка”.



В момента се поддържа с пилатес и го практикува по 3 пъти в седмицата.

Относно хранителния си режим тя твърди, че никога не пази диети, а разчита на здравословното поддържане на идеално тегло. Дори това да изисква повече време, средства и усилия. И търпение!

„Днес може да реша, че ще си хапна паста. Но няма проблем, защото следващите дни ще се храня добре – със салати, плодове и риба”, казва Зои.



Ако я попитате какво смята за възрастта си, тя спокойно ще ви каже, че да си на 33 е страхотно и няма по-хубаво нещо от това да се грижиш за тялото си и то да изглежда хармонично и на 40, и на 50... „Бог ми е свидетел, ще се опитам да направя всичко да поддържам това дупе във форма възможно най-дълго време – без да вървя срещу природата!”