Има въпроси, които всички бременни мразят и които всички им задават.

Вижте кои са, за да ги изтриете от речника си, пише dete.bg.

1. Да не си бременна?
След като за всички е видимо, че коремчето расте, този въпрос е напълно излишен. Да не говорим, че може да го зададете на жена, която не е бременна.

2. Искаш ли да си хапнеш?

Напълно погрешно предложение. Особено в първите три месеца от бременността, когато вероятността на жената да й се повдига от голяма част от по-ароматните храни е голяма. Ако държите да спазите традицията, то тогава попитайте бъдещото мамче дали й се хапва нещо и ако отговори утвърдително, тогава предложете от собствената си порция.

3. Наближава ли събитието?
Възможно е този въпрос да зададете на жена, която дори не е в седмия месец. Защото коремчетата на всички бременни растат различно и не по тяхната големина се преценява колко напредва бременността. А това означава, че ще накарате жената да се почувства по-едра, отколкото е.

4. Как ще го кръстите?
Според българските поверия бъдещите родители на бебето не бива да споделят името до раждането на детето. И голяма част от българите все още го спазват.

5. Нали не ядеш ягоди?
Всяка бъдеща майка се грижи много по-внимателно за менюто си, когато го изготвя за двама. И няма нужда от съвети какво не бива да яде и на какво да наблегне.