Автор
Woman.bg

Какъв е сценарият на развитие на връзката ви?

Джавкате ли се постоянно с партньора си, поставяте го на пиедестал или пък сте му „майка-квачка“?

Всяка една връзка си има своята „ахилесова пета“. Ако разберете към кой тип спада вашата двойка, ще можете да осъзнаете и собствените си нужди и нуждите на партньора си. Затова ви предлагаме една класификация на връзките. Имайте предвид обаче, че развитието на отношенията зависи до голяма степен и от примера, даден от родителите.

„Фен и идол“



Звезден пример – Том Круз и Кейти Холмс

В този сценарий няма неясноти – всичко е черно и бяло. Единият от партньорите е същинско божество, пред което се прекланя другият партньор. Така „идолът“ си повишава самочувствието и често „захранва“ почитателя си с истории какъв късмет е извадил - едва ли би намерил друг човек, който да го обича толкова. По правило такива връзки не траят дълго, тъй като нямат перспективи за развитие. „Идолът“ обикновено отбелязва поредица от краткотрайни забежки със свои почитатели. Те обаче не остават задълго с него и започват търсене на по-добра партия с мисълта „ти не ме оценяваш по достойнство, ще си намеря някой, който да ме обича“. Може би затова постоянно чуваме слухове, че Кати Холмс и Том Круз за на една крачка от развода?

„Куче и котка“



Звезден пример – Антонио Бандерас и Мелани Грифит

Тази двойка непрекъснато си прави шумни кавги и не по-малко шумни сдобрявания и не се срамува да започне поредния семеен скандал пред публика. Партньорите постоянно си съперничат, целият им живот е една дълга борба. Но когато околните вече са сигурни, че след поредния ефектен скандал ще последва развод, и двамата отвръщат в един глас „Вие луди ли сте?!“. Котката и кучето никога не скучаят, а примирието по правило завършва в спалнята с бурен и страстен секс. Обаче има едно „но“. Никой от партньорите не трябва да си позволява изневери или други подриващи доверието на половинката действия. Ако постоянният двубой не е подкрепен от чувство за сигурност, следва тежка и неприятна раздяла.

Очаквайте продължение